Za lakše snalaženje - Korak po korak

 1. Prvi korak je registracija. Kada popunite polja sa traženim podacima i potvrdite, proverite svoj mejl (Prijemno sanduče) i kliknite na aktivacioni link. Klikom na aktivacioni mejl vraćate se na sajt NoviNet. Posle ove akcije ste se registrovali, takođe ste registrovani i na sajtu www.novinarnica.net i Novinarnica aplikacijama.

 2. Sada birate paket. U ponudi su tri paketa, izaberite onaj koji vam najviše odgovara klikom na „Odaberi“ dugme. Prelazite na sledeći korak - plaćanje.

  Prvih 15 dana je besplatan period i neće biti naplaćen. Nakon isteka ovog perioda bićete mesečni pretplatnici izabranog paketa i mesečno će vam se naplaćivati iznos izabranog paketa. Ako odjavite servis u besplatnom periodu neće vam ništa biti naplaćeno.

 3. Pratite uputstva za plaćanje. Procesuiranje platnih kartica ne radimo mi, već banka sa kojom imamo ugovor. Mi nijednog momenta ne znamo niti imamo pristup vašim podacima sa platne kartice.

 4. Posle kupovine paketa, idite na sajt www.novinarnica.net. Pošto već imate nalog na NoviNet sajtu, imate nalog i na Novinarnici. Isto vam je korisničko ime i lozinka.

  U zavisnosti koji ste paket izabrali imate neograničen pristup tim izdanjima. Takođe imate pristup kompletnim arhivama svih izdanja. Dovoljno je da pronađete željeno izdanje na Novinarnici i kliknete na “Čitaj ovaj broj”.

 5. Ako koristite aplikacije Novinarnice, ulogujte se sa istim parametrima kao na sajtu.

  U zavisnosti koji ste paket izabrali imate pristup kompletnom sadržaju koji se nalazi na portalu. Dovoljno je da pronađete željeno izdanje na Novinarnici i kliknete na “Preuzmi”. Posle preuzimanje izdanja pojaviće se dugme „Pročitaj“.

  Na aplikacijama imate mogućnost da preuzmete maksimalno 20 novina i 10 knjiga. S obzirom na to da imate neograničen pristup izdanjima, ako vam je sekcija sa preuzetim izdanjima puna, dovoljno je da obrišete neko izdanje i napravite mesta za sledeće.

Pitanja i odgovori

 • Koja je razlika između sajtova NoviNet i Novinarnica?

  NoviNet je sajt na kome se prodaju paketi za čitanje izdanja na Novinarnici.

  Novinarnica je sajt na kome se čitaju novine, magazini i knjige. Čitanje izdanja se takođe radi i preko Novinarnica aplikacija za Android i iOS. Novinarnica je distributer elektronskih izdanja novina, magazina i knjiga.

 • Kako da se registrujem?

  Za registraciju klikni na polje ULOGUJ SE u gornjem desnom uglu, koje vodi na stranu za logovanje i registraciju. U formi za registraciju potrebno je da popunite polja sa traženim podacima, štiklirate box da se slažete sa Pravilnikom i kliknete na dugme „Registruj se“. Istog trenutka šaljemo vam e-mail sa linkom za aktivaciju naloga na e-mail adresu koja je uneta prilikom registracije. Kada otvorite aktivacioni e-mail i kliknete na link „Aktiviraj korisnički nalog“ vraćate se na NoviNet kao ulogovan korisnik. Ne koristite aktivacioni link prilikom narednih logovanja.

  Kada se registrujete na sajtu www.novinet.net, automatski ste registrovani i na portalu Novinarnica. Sa istim podacima se logujete i čitate izdanja na sajtu www.novinarnica.net i Novinarnica aplikacijama.

 • Da li moram da se registrujem na oba sajta da bih koristio/la pakete?

  Kada se registrujete na sajtu www.novinet.net, automatski ste registrovani i na portalu Novinarnica. Sa istim parametrima se logujete i čitate izdanja na sajtu www.novinarnica.net i Novinarnica aplikacijama.

 • Nisam dobio/la e-mail za aktivaciju nakon registracije.

  Proverite da poruka greškom nije otišla u Nepoželjne poruke (Spam ili Junk foldere) na vašem e-mail nalogu, koji ste naveli pri registraciji. Ako je poruka u folderu Nepoželjne poruke, otvorite je i kliknite na link za aktivaciju. Ukoliko ni tamo niste pronašli poruku sa linkom za aktivaciju kontaktirajte nas tako što ćete nam poslati e-mail na podrska@novinet.net sa e-mail naloga koji ste naveli prilikom registracije.

 • Kako mogu da platim pakete?

  Plaćanje paketa radite online platnim karticama. Procesuiranje kartica obavlja servis Saferpay, servis koji nudi jednostavno i sigurno plaćanje putem interneta. Saferpay procesuira sve debitne i kreditne kartice. Za detaljnije informacije posetite odeljak Načini plaćanja

 • Kako čitam izdanja u paketu?

  Pošto ste kupili željeni paket, ulogujete se na sajtu Novinarnica ili na Novinarnica aplikacijama. Kada odete na izdanje koje želite da čitate sa desne strane stajaće vam dugme Čitaj ovaj broj / Preuzmi. Klikom na ovo dugme otvoriće vam se izdanje. Samo da naglasimo, čitanje knjiga se za sada moguće samo preko aplikacija.

 • Gde se nalaze izdanja iz mog paketa?

  Sva izdanja koja su prisutna na Novinarnici su vam dostupna. Ukoliko pristupate preko sajta Novinarnica, potrebno je da kliknete na dugme Čitaj ovaj broj, a ukoliko pristupate preko aplikacije potrebno je da kliknete na dugme Preuzmi koje se nalazi pored naslovnice izdanja. Kada preuzmete novinu ili knjigu imate mogućnost da čitate i kada niste na internetu.

Hajde da se upoznamo

Novinarnica aplikacija dostupna je na svim platformama. Čitajte preko računara, tableta ili mobilnog telefona, bilo kad i bilo gde - i kada niste na internetu.